Twitter Facebook LinkedIn App Store Google play
U bevindt zich hier: home » ambitie&boon - stage »

stage &boon

Boon hecht sterk aan een goede loopbaanbegeleiding, want talent verdient het om tot volle bloei te komen. Wie de kans krijgt maximaal gebruik te maken van zijn persoonlijke capaciteiten zal plezier en succes in zijn werk hebben. We bereiken dit onder meer door te werken in kleine teams en met vaste begeleiders. En door veel aandacht te geven aan opleidingen.

Het effect van onze begeleiding is ook zichtbaar bij de stages van bijvoorbeeld HBO-ers Accountancy en Fiscale Economie en MBO-ers BA. Vaak bevallen deze stages wederzijds zo goed dat aansluitend een dienstverband wordt overeengekomen.

Wij onderhouden goede contacten met ROC Aventus, Marcus Verbeek en NBA, maar ook met Hogeschool Windesheim, Hogeschool Saxion en HAN. Wij zijn bij diverse hogescholen regelmatig te vinden op accountancydagen en banenmarkten. Misschien mogen we jou een volgende keer ontmoeten?

Als stagebedrijf zijn wij erkend door de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Deze erkenning is nodig om MBO-leerlingen op te kunnen leiden.


Op de verschillende afdelingen binnen ons kantoor hebben wij met regelmaat stageplaatsen.

Fiscale afdeling

Als stagiair op de fiscale afdeling loop je mee met zelfstandig aangiftemedewerkers en word je wegwijs gemaakt in de fiscale aangiftepraktijk. Aan de hand van aangiften variërend van particulieren tot en met fiscale eenheden voor de vennootschapsbelasting leer je de fiscale wereld te verkennen. Ook andere bezigheden zoals het aanvragen van uitstel voor aangiften en het maken van bezwaarschriften zullen aan de orde komen. Dit alles gebeurt onder toezicht van ervaren belastingadviseurs. Kortom: een totaal scala aan fiscale werkzaamheden zal de revue passeren.

Stagiair(e) Fiscale afdeling (vanaf februari 2019)

Samenstelafdeling

Als stagiair op de samenstelpraktijk krijg je te maken met alle werkzaamheden die passen binnen het profiel van beginnend assistent accountant. Zo kun je als stagiair een goed beeld krijgen van wat het werken bij een accountantskantoor inhoudt. Onder begeleiding van een ervaren collega zul je aan de hand van de door de cliënt aangeleverde boeken en bescheiden de administratie zoals kas, bank, inkoop- en verkoopfacturen verwerken in ons administratiepakket. Vervolgens zul je aan de hand van deze administratie de aangifte omzetbelasting voor de cliënt verzorgen. Daarnaast zullen je werkzaamheden bestaan uit het verzamelen, organiseren, rubriceren en archiveren van gegevens.

Stagiair(e) Samenstelpraktijk (vanaf februari 2019)

 

Controle-afdeling

Als stagiair op de controleafdeling loop je als volwaardig teamlid mee met het controleteam. Onze werkzaamheden voeren wij voornamelijk uit bij onze klanten. Hierdoor zul je bij verschillende soorten bedrijven binnenkomen en een kijkje in de keuken krijgen. In het voorjaar zijn de werkzaamheden gericht op het controleren van de jaarrekening en in het najaar voeren wij de interimcontrole uit. Bij de eindejaarscontrole in het voorjaar zul je als stagiair naast het assisteren bij de werkzaamheden ook zelfstandig jaarrekeningposten gaan controleren. Bij de interimcontrole in het najaar zul je de processen bij de klanten in kaart brengen en hierop diverse testwerkzaamheden uitvoeren. Tijdens de interimcontrole is er veel contact met de diverse functionarissen van de onderneming. Naast de werkzaamheden die gericht zijn op het controleren van de jaarrekening zul je ook samenstelwerkzaamheden gaan uitvoeren. Kortom, als stagiair op de controleafdeling krijg je vele facetten van de werkzaamheden op een accountantskantoor te zien.

Stagiair(e) Controlepraktijk (vanaf februari 2019)


Salarisadvies

Als stagiair op de salarisafdeling loop je mee met ervaren salarisadviseurs en word je wegwijs gemaakt in de periodieke loonverwerkingen. Aan de hand van standaard loonverwerkingen leer je de salariswereld verkennen. Ook andere bezigheden zoals het verzorgen van loonaangiften en verzuimopgaven zullen aan de orde komen. Dit alles gebeurt onder toezicht van ervaren salarisadviseurs. Kortom: een totaal scala aan fiscale, arbeidsrechtelijke en sociale verzekeringswerkzaamheden zullen de revue passeren."

P&O

Als stagiair op de afdeling P&O ga je aan de slag met diverse werkzaamheden op het P&O vakgebied onder begeleiding van de personeelsfunctionaris. De werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit het opstellen van arbeids- en studieovereenkomsten, ondersteuning bij het werving- en selectieproces, het verzorgen van de gehele personeelsadministratie bij in- en uitdiensttreding van medewerkers en het verzorgen van correspondentie. Tevens hou je de personeelsdossiers en het personeelsinformatiesysteem bij.

Secretariaat

Als stagiaire op het secretariaat zul je alle voorkomende werkzaamheden op het secretariaat gaan verrichten.

Het secretariaat is de spil van het kantoor. Alle externe poststukken worden aangeleverd bij het secretariaat, waar de brieven worden bekeken op schrijfwijze, spel-, grammaticafouten en lay-out. Boon hanteert de Boon-schrijfwijzer wat betekent dat alle correspondentie moet voldoen aan specifieke richtlijnen.

Stagiair(e) Secretariaat

 

Voor meer informatie over stageplaatsen kun je contact opnemen met Marith Schraven, bereikbaar op tel. 055 - 54 98 500 of per mail m.schraven@boon.nl).

Twitter Facebook


sitemap