Twitter Facebook LinkedIn App Store Google play
U bevindt zich hier: home » ambitie&boon » maatschappelijke betrokkenheid&boon »

maatschappelijke betrokkenheid &boon

Boon kent naast sportsponsoring ook sponsoring op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid.

NJO: talent in concert
Zo sponsort Boon het NJO, de Nederlandse Orkest- en Ensemble-Academie. Jonge, zeer getalenteerde musici die zich voorbereiden op de beroepspraktijk worden door het NJO in de gelegenheid gesteld op het allerhoogste niveau ervaring op te doen in allerlei vormen van samenspel. Essentieel daarbij is dat ze kunnen werken met de beste dirigenten en solisten. De ervaring die daarbij wordt overgedragen op een nieuwe generatie is van groot belang voor het Nederlandse muziekleven.

Daarnaast organiseert het NJO elke zomer een eigen festival in Gelderland. De NJO Muziekzomer is het podium voor de vele ensembles die worden voorbereid tijdens de NJO Summer Academy. In samenwerking met het NJO stelt Boon cliënten in de gelegenheid deze concerten kosteloos bij te wonen.

WerkendStedendriehoek
Binnen vrijwel iedere organisatie zijn er mensen die niet langer in staat zijn hun huidige werkzaamheden uit te voeren, omdat zij bijvoorbeeld arbeidsongeschikt raken, of omdat er een andere mismatch met de werkgever ontstaat. Wat de oorzaken ook zijn, de lasten voor werkgevers zijn groot. Re-integratietrajecten, verzuimbegeleiding en ontslagprocedures kosten immers tijd, energie - en niet in het minst - veel geld.

WerkendStedendriehoek biedt de oplossing voor deze problematische praktijk. Het idee is mooi in zijn eenvoud. Een krachtig netwerk van ondernemers zorgt dat mensen die om wat voor een reden dan ook niet meer binnen een organisatie passen, bij een ander aan de slag kunnen. Een providersboog van specialisten op het gebied van re-integratie, jobcoaching, juridische dienstverlening en andere relevante disciplines, maakt onderdeel uit van WerkendStedendriehoek en biedt daarbij de nodige ondersteuning.

Zo is WerkendStedendriehoek een organisatie van, voor en door werkgevers in de regio. Boon is één van de ondernemers die zich bij deze organisatie heeft aangesloten. Meer informatie over dit maatschapplijke initiatief kunt u vinden op http://www.werkendstedendriehoek.nl/.

Bestuurdersacademie - Verenigingsburo & Sportraad Apeldoorn

Boon heeft zich als partner verbonden aan de Bestuurdersacademie, een initiatief van het Verenigingsburo en VSA Sportraad Apeldoorn. Voor (potentiële) kaderleden en talentrijke jongere leden van verenigingen en stichtingen uit de gemeente Apeldoorn heeft de bestuurdersacademie een trainings-, cursus- en intervisieprogramma.

Het aanbod bestaat uit trainingen voor:
- voorzitter
- secretaris
- penningmeester
- dynamisch besturen anno 2011 (verjongend en vernieuwend)
- vrijwilligersbeleid voor een vereniging
- PR & communicatie
- beheer & exploitatie van verenigingsgebouwen
- sponsoring

Met behulp van praktijkdeskundigen uit het verenigingsleven, werkprofessionals en maatschappelijk betrokken ondernemingen worden deze cursussen, intervisie en trainingen gratis samengesteld en uitgevoerd. Namens Boon geven René Rotscheid en Jeroen Hennekes in samenwerking met Univé de training ‘penningmeester’.

Meer informatie over de Bestuurdersacademie vindt u op www.bestuurdersacademie-apeldoorn.nl.

Het lente-akkoord heeft ook consequenties voor verenigingen. Meer hierover kunt u lezen op https://www.vrijwilligersacademieveluwe.nl/nieuws.php?id=63

De TJOMMIE Foundation
Boon is sponsor van TJOMMIE. 'Tjommie' betekent 'vriend' in het Zuid-Afrikaans. In het township Elandsdoorn kunnen ze een goede vriend wel gebruiken. In dit township op het platteland van Zuid-Afrika ontbreken de meest basale voorzieningen zoals schoon drinkwater, medische zorg, werkgelegenheid en scholing. De armoede is groot en mogelijkheden om iets op te bouwen zijn er niet. Eén op de vijf mensen is besmet met HIV.

Ontwikkelingsorganisatie Ndlovu van Hugo en Liesje Tempelman brengt hier verandering in. Ndlovu bundelt medische, sociale en economische projecten en deze bundeling maakt een krachtige, duurzame ontwikkeling mogelijk.

De TJOMMIE Foundation draagt graag haar steentje bij aan deze ontwikkeling. Klik hier voor meer informatie over de TJOMMIE Foundation.

logoTjommie.png

Twitter Facebook


sitemap